Kategori : Silah kaplama

Okunma    3562

Sarı kaplama

Silah doktoru

Silah Uzmanı

2023-03-29 18:05:50

Sarı kaplama

sarı kaplama

sarı silah kaplama

silah parçaları

silah parçası

altın kaplama

altın kaplama silah

Değerli ziyaretçilerimiz bu yazımızda sarı kaplamayı anlatacağız !

 

Sarı kaplama için gerekenler nelerdir ?

 

12 volt 10 amper hassas kaplama redresörü

Nikel Kaplama (Akımlı - Akımsız Nikel Kaplama)

Vernik (Oto Vernik)

Bakır Siyanür

Çinko Siyanür

Sodyum Siyanür

Sodyum Karbonat

 

Gerekli ürünler için https://sarikaplama.com

 

Akımsız nikel kaplama veya akımlı nikel kaplama ( Bu kaplama işlem öncesi gerekmektedir ve akımlı yada akımsız nikel kaplama yapılmadan sarı kaplama yapılamaz)

 

Sarı kaplama, altın kaplama ile aynı renk tonuna sahiptir birçok silah üzerindeki silah parçaları sarı kaplamadır. Bu işlemde anlatılanlar altın kaplama yapımı ile aynıdır.

 

Sarı Kaplama

 

Nasıl yapılır ; daha önceden polisaj işlemi yapılmış ve yağdan arındırılmış olan silah veya silah parçaları akımlı yada akımsız nikel kaplaması yapılır ardından sarı kaplama için 15 volt 12 amper redresör ile sarı kaplama prosesinin olduğu cam beherin içerisine parçalar daldırılır, 0.2 veya 0.3 amper ile sarı kaplama yapılmaya başlanır, Kaplama çok kısa sürmektedir kaplama bittikten sonra sarı kaplamadan çıkarılan silah yada silah parçaları verniklenir, vernik sprey olabilir ! vernik sonrası parçalar 5 ila 10 dk arası fırında kurutulur son işlem olarak yağ dolu bir kaba daldırılıp 10 - 15 dk yağda dinlendirilir. Sarı kaplama işlemi bitmiştir.

 

 

Not : Sarı kaplama prosesinde siyanür barındırdığı için tehlikelidir bu işlem yapılırken muhakkak maske ve eldiven kullanılması şarttır. Sarı kaplama işlemi evde yapılmaya uygun değildir.

 

Hayırlı Olsun...

@SilahDoktoru

gun chrome plated

Genel 

gun chrome plated  1921

gun chrome plated

What is Weapon Chrome Plated? How To Do It. gun chrome plated Chrome plating is now applied to almost every weapon model in our country. In particular, many gun owners who chrome plate their guns also have engravings made. how to make gun chrome plated It is always recommended to have your gun chrome plated, but when you are going to have chrome plated, you must deliver your gun to safe hands. There is no rule that the workshop that covers every weapon is good, most of the time, some workshop owners can cause great and irreversible damage to the weapons and upset you. As for the advantages of the coating, it delays rusting and abrasion. Here are the things you should definitely pay attention to in the workshop where you will cover your gun:  gun chrome plated 1 Is nickel plating done before chrome plating? 2 Which sand is the sand used before coating (Glass Globe) 3 How does the sanding and polishing process. 4 Examine the weapons he has made before, make sure of his mastery If we come to the stage, first sanding is done, then nickel plating and finally hard chrome plating.  If any of these processes is missing in the workshop where you will have your gun covered, our recommendation is not to have the coating done. Nickel Plated ; The front plating made before the gun is hard chrome plated is nickel plating. In this way, hard chrome coating reaches every part of the weapon. (Some repair shops do the Nickel Plating directly) gun chrome plated  

Silah doktoru

Silah Uzmanı

2022-10-10 16:35:50

Metal üzerine yazı yazma

Genel 

Metal üzerine yazı yazma  5743

Metal üzerine yazı yazma

Demir ve Çelik üzerine Yazı nasıl yazılır. Bıçak, Tüfek, Silah, Demir ve Çelik ürünleri üzerine yazı yazmak.Önemli Uyarı (Maske, Eldiven, Gözlük Kullanmadan kesinlikle bu işlemi yapmayınız) bu işlemin tüm sorumluluğu uygulayan kişi, kişilere aittir web sitemizde sadece bilgi amaçlı paylaşılmıştır.Gerekli Malzemeler:1 Adet positif 20 sprey1 Adet 100ml. Nitrik asit (Kezzap)1 Adet Asetatı kağıt1 Adet Lamba1 Adet Kapaklı Kapalı kutu (Ahşap, Mdf, Karton,Plastik) Bilgisayar üzerinden yazacağınız yazıyı uygulayacağınız malzemenin üzerine gelecek şekilde ölçü birimine göre ayarlayın ve asetatlı kağıda yazdırdın.  - Sadece yazının yazılacağı alanUygulama yapacağınız demir, çelik ürününü iyice temizleyip yağdan arındırın. - Aseton ile yağ alma işlemini yapabilirsiniz.Positif 20 spreyi yazıyı yazacağınız alana sıkın.Asetatlı kağıdı spreyi sıktığınız yer yani yazının geleceği kısmın üzerine yapıştırıp kenarlarını bant ile kapatıp sabitleştirmesini yapın. - Asetatın altında boşluk kalmamasına dikkat edin.Enjektöre niktrik asit (kezzap) bir miktar çekin. - Çok az yeterli olacaktır.Asetatı kağıt üzerinde yazıcıdan çıktı aldığınız yazı,şekil,logo olan kısmın üzerine enjektöre çektiğiniz asitten hafifçe üzerine sıkın (Dikkat edin fazla sıkmayın) ve bu işlemleri yaparken kesinlikle ama kesinlikle eldiven, maske ve gözlük kullanın.Ardından daha önce hazırladığınız kutu içerisindeki lambayı açın ve malzemeyi ışığa 3cm yakınlıkta bırakıp kutunun ağzını kapatın. 10 dk bekleyip çıkarıp malzeme yüzeyini temiz su ile yıkayın. İşlemi doğru yapmanız halinde yazılarınız pürüzsüz bir şekilde çıkacaktır. Hayırlı Olsun...Ana malzemeye uygulama yapmadan önce kullanmadığınız malzemeler üzerinde deneme yapınız. Alüminyum malzemeler üzerinde işlem süresini kısa tutunuz.Bu işlemin sorumluluğu uygulayan kişiye aittir. Nitrik Asit (Kezzap) dönüşü olmayan zararlara neden olabilir. Web sitemizde sadece bilgilendirme amacıyla yazılmıştır. Sorumluluk kabul etmemekteyiz. 

Silah doktoru

Silah Uzmanı

2022-04-20 15:45:43

Akımsız nikel kaplama

Genel 

Akımsız nikel kaplama  3043

Akımsız nikel kaplama

Akımsız nikel kaplama nedir, nasıl yapılır ve nerelerde kullanılır ? Akımsız nikel malzemeleri hangileridir ?  Akımsız nikel kimyasalları ve prosesi nelerdir ? Akımsız nikel elektroliz kaplamanın aksine bir kaplama cihazına (redresör) gerek duymadan yapılan bir nikel kaplamadır. Akımsız nikel de kaplamanın rengi kullanılan malzemenin , kullanılan kumun cinsine göre değişmektedir tabi dilerseniz kumlama yapmayabilirsinizde. Önerimiz şudurki önemli olan parçlarınıza akımsız nikel kaplama yapacaksanız cam küre kum kullanmanız tavsiyemizdir. Akımlı nikele nazaran masraflar yarı yarıya farketmektedir.   Akımsız nikel kaplama örneği Akımsız nikel kaplamada, kaplama redresörü, nikel anot kullanılmamaktadır. Bu kaplamanın benzer bir çeşidi meneviş kaplamadır ve meneviş gibi uygulanmasıdır. Akımsız nikel için gerekli kimyasallar nelerdir: Nikel (A) Nikel (B) Nikel (C) bazı kimyasal firmalarında nikel ( c ) - (d) olarak verilmektedir.  Ph ölçüm cihaz yada kağıt. Titanium ısıtıcı - normal ısıtıcıda olabilir lakin titanyum ısıtıcı çok fazla uzun ömürlüdür. Çelik kazan. Termometre. Akımsız nikel kaplama için gerekenler bunlardır. Akımsız Nikel Silah Kaplama Kurulum prosesi kimyasal grubu aldığınız firma tarafından sizlere verilecektir.  Akımsız nikel ile silah kaplama , bıçak, araba parçaları, tüm çelik ve demir parçaların üzerine kaplama yapabilirsiniz. Evde akımsız nikel kaplama yapabilirsiniz. Akımsız nikel kurulumu yaptıktan sonra yapmanız gereken meneviş kaplama gibi kazanı ısıtmak ve kaplama yapacağınız parçaları içine daldırmaktır. Hayırlı Olsun…  

Silah doktoru

Silah Uzmanı

2022-04-25 13:50:44

Browning silah parçaları

Browning 

Browning silah parçaları  3913

Browning silah parçaları

Browning silah  parçaları ne işe yarar. 1 Browning iğne : Horozun vurmasıyla iğne ileriye doğru giderek kapsüle vurup mermiyi patlatmaya yarayan parçadır aynı zamanda browning iğne yayı iğneyi tekrar eski konumuna getirmektedir. 2 Browning tırnak : ateşleme esnasında sürgü geriye gelirken silahın tırnağı kapsülü tutarak dışarı atmaktadır bu esnada browning çarpacak ta boş kovanın dışarı atılmasına yardımcı olmaktadır sürgü tekrar ileriye doğru gelirken tırnak yerine oturmaktadır. 3 Browning şarjör düğmesi :Şarjör düğmesi hem şarjörü silahınızda tutan parça olmakla beraber hemde şarjörünüzü çıkaran parçadır. 4 browning sökme mandalı : silahınızın sahra sökümünü yapmanız için gerekli parçadır, temizlik esnasında silahtan ilk çıkarılan son takılan silah parçasıdır. Ayrıca bir çok silah modelinde sürgüyü geride tutan mandaldır.  5 Browning emniyet mandalı : Browning silahınızı silahınızın namlusunda mermi olsa dahi emniyete almanıza yarayan parçadır. 6 Browning horoz : borwning tetiğe basıldığında horoz iğneye sert bir vuruş yaparak kapsülü patlatır.  7 Browning icra yayı :Atış esnasında geriye gelen sürgüyü tekrar yerine getiren yay parçasıdır. 8 Browning icra mili : icra yayının düzgünlüğünü koruyan silah parçasıdır. Bazı silah modellerinde icra yayı namluya takılmaktadır. 9 Browning tetik :Silahın ateşlemesini başlatan ilk parçadır. Tetiğe basıldığında tetik kolu horoz kurma parçasını devre dışı bırakarak horozun düşmesine yardımcı olmaktadır. Bu işlem her zaman tekrarlanır. Silahınız ve kendi güvenliğiniz için daima orjinal silah parçaları kullanıp her atıştan sonra silahınızın bakımlarını yapınız.

Silah doktoru

Silah Uzmanı

2022-04-05 00:21:49

Silah kaplama

Genel 

Silah kaplama  4379

Silah kaplama

Silah kaplama. Silah kaplama çeşitleri nelerdir ?Silah kaplama için neler gereklidir ? Bilgilendirme : Eksik bilgi edinmemek için lütfen konuyu sonuna kadar olunuz!1 Silah Kaplama:Sert krom silah kaplama;- 1 Adet kaplama redresörü 15 Volt 1000 amper (yağlı)- 2 Kaplama kazanı (mavi bidonda olabilir)- 3 kurşun anot (%7 kalaylı)- 4 bakır bara (et kalınlığı 1 cm)- 5 sert krom katalizör- 6 Sülfürik asit- 7 baryum karbonat- 8 gaz kesici- 9 termometre - 10 titanyum ısıtıcı yada çelik ısıtıcıSayılı 10 maddeden oluşan işlemde sert krom kaplama işlemi yapabilirsiniz.Ek olarak: 1 Yağ alma banyosu plastik herhangi bir kab olabilir.1-2 Silah üzerindeki yağ alma işlemini yapmaktadır.2 Ters akım banyosu plastik kab olabilir. (Krom sökme, nikel sökme)2-2 tutmayan kaplamaları sökmek için ters akım kullanılır. 3 Durulama banyoları( herhangi bir plastik kab olabilir).Yağ alma ve ters akım için anot olarak çelik sac kullanabilirsiniz kimyasalı kostik'tir.Kimyasal kuruluşu ürünleri aldığınız firma tarafından bildirilir.  2 Nikel kaplama :- 1 15 Volt 1000 amper kaplama redresörü (yağlı)- 2 nikel anot- 3 nikel kaplama suyu- 4 bakır bara(et kalınlığı 1 cm)- 5 titanyum yada çelik ısıtıcı- 6 termometreHem nikel kaplama hem sert krom kaplama yapmak için kullanılan kimyasalların dekoratif olmadığından emin olunuz ve kimyacınıza özellikle belirtiniz. 3 Akımsız Nikel silah Kaplama :- 1 Akımsız Nikel A,B,C (C İçin bazı kimyasalcılar F olarak isimlendirmektedir)- 2 Çelik tabanlı bir tencere- 3 Titanyum ısıtıcı- 4 Termometre Nikel Kaplama Suyunu hazır alabilirsiniz. 4 Cerakote silah Kaplama :- 1 Cerakote Boya- 2 Cerakote Sertleştirici- 3 Üstten hazneli boya tabancası- 4 Isıtıcı fırın 5 Lak silah boyama:- 1 Lak boya- 2 Üstten hazneli boya tabancası- 3 fırın 6 Meneviş boyama :- 1 Meneviş tozu- 2 Civalı termometre - 3 Çelik tabanlı tencere Tüm işlemlerinizde kumlama yapabilirsiniz! Ek olarak gerekli malzemeler1 Kumlama kabini (Hazır satın alabilir yada kendiniz yapabilirsiniz.2 Kompressör (Ek olarak : kumlama tabancası)3 Kumlama kumu (Cam küre kum kullanmanız önerimizdir)4 Polisaj motoru 2 bg (Ek Olarak : 220 Kum zımpara, parlatma keçesi, parlatma fırçası, parlatma macunu)Önemli Notlar :Silah parlatma :Silahınıza kumlama yapınız parlatma yapmak istediğiniz yeri 1 Polisaj Motoruna parlatma keçesini takınız ve bir miktar macun sürünüz parlatmak istediğiniz yüzeyi keçeleyiniz 2 Polisaj Motoruna parlatma fırçasını takınız bir miktar parlatma macunu sürünüz ardından parlatmak istediğiniz alanı fırçalayınız3 Parlattığınız alanı kağıt bant ile kapatıp mat kalmasını istediğiniz alanı tekrar kumlayınız ve bantları sökünüz.4 Silahınıza kancalama işlemini yapınız.5 yağ alma ve durulama işlemini yapınızSilahınız kaplamaya hazır haldedir ister sert krom kaplayabilir isterseniz nikel kaplayabilir veya isterseniz nikel üstü krom yapabilirsiniz. Kumlama işlemi akımsız nikel, cerakote kaplama, lak boya ve meneviş boyama işlemleri içinde geçerlidir. Önemli Not : nikel üstü sert krom yaptığınız zaman krom tutmasa dahil ters akım ile kromu söküp tekrar sert krom kaplama işlemini yapabilirsiniz. Lakin nikel kaplamayı söktüğünüz takdirde tüm işlemleri yeniden yapmaya mecbur kalırsınız bu yüzden bir çok silah kaplaması yapan firma sert kromun altına nikel kaplama yapmaktadır. Yapacağınız tüm işlemlerde silah yüzeyinin temiz ve pürüzsüz olmasına dikkat ediniz. Meneviş Boya  : Meneviş Boyama Yapmak için kumlama mecburiyeti yoktur yüzey ne kadar temiz ve pürüzsüz ise meneviş boyama işlemi o kadar sağlıklı olacaktır. Düzgün olmayan boyayı polisaj ile tekrardan sökebilir veya kumlama kumu ile söküp işlemleri tekrardan yapınız.Cerakote Silah Kaplama : Kaplaması tutmayan cerakote silah kaplamasını kumlama kumu ile söküp işlemleri tekrardan yapınız.Lak boya silah kaplama : Kaplaması tutmayan lak boyayı kumlama kumu ile söküp işlemleri tekrardan yapınız.Sert krom silah kaplama : Silahınızda sert kromun tutmaması halinde yada uc kısımlarında yanma olması halinde direk sert krom kaplamış iseniz ters akımla söküp işlemleri tekrardan yapınız. Not: Silah gövdesi yada sürgü kısımlarının uc kısmında yanmaolmamasını istiyorsanız kancalama yapınız.Kancalama : bir bakır teli (Antikrom bakır tel) küçük parçalar haline getirip hilal şekli vererek silah ve gövdesinin uc kısımlara içerden takıp bırakınız örnek : sürgü ucu, tetik aralığı, gövde ön ve arkası. Hilal şeklinde olan bakırı bıraktığınız zaman içerisinde açılamayacak ve kancalama işlemi olacaktır.Sert Krom Silah Kaplama ve Nikel Silah Kaplamada aynı redresör'ü kullanıp aynı bağlantıları yapabilirsiniz. Sökme işlemi için sadece kablolarda ters bağlantı yapılır. Bu işlemin diğer adıda ters akımdır. Ters akımla krom tutmayan yada uc kısımları yanmış olan kromlar sökülüp durulama yapılıp tekrardan silah krom kaplanır.Neler Kaplanmaz : Sert kromun direk uygulayamacağınız alüminyum silah gövdesi ve silah parçalarıdır. Bu işlem öncesinde silah gövdesine nikel kapladıktan sonra silahınıza sert krom kaplama yapabilirsiniz. Örnek verirsek beretta f92, yavuz 16 gövdelerine direk sert krom kaplaması yapamazsınız. Öncesinde alüminyum silah gövdesine ve parçalarına nikel kaplaması yapmalısınız. Aksi takdirde silaha ciddi zararlar verebilirsiniz.Uyarı : Meneviş silah boyama işlemi ile polimer, alüminyum ve alüminyum parçaların boyamasını kesinlikle yapmamalısınız ve denememelisiniz. Bunları denemeniz halinde silah parçalarınız veya silah gövdesi erimektedir ve işlemin geri dönüşü olmamaktadır. Meneviş boyamada yağ alma işlemini aseton ile yapabilirsiniz kaplama redresörüne ihtiyaç yoktur.Cerakote silah kaplama ile polimer dahil silahınızın tamamına cerakote silah kaplama işlemi yapabilirsiniz. Not : Verilen sürenin dışına çıkarsanız silahınızda ağır hasarlara neden olabilirsiniz. Zamanlama süresini cerakote kaplama ürününü aldığınız firma size bildirecektir.Silah Krom Kaplamayı 55° ila 60° arasında yapmanızı öneriyoruz.Nikel Kaplamayı 55° ila 60° derece arasında yapmanızı öneriyoruz.Meneviş silah boyama işlemini 135° ila 145° arasında yapmanızı öneriyoruz.Cerakote silah kaplama için ürün aldığınız firma zamanlama dilimini size bildirecektir.Konuda anlattığımız sistemlerde nikel silah kaplama  ve silah krom kaplama sistemi ile sadece silah kaplama  değil her türlü demir, çelik, alüminyum ürünlerini kaplayabilirsiniz.İşlemlerden sırasında daima eldiven ve maske kullanmanızı tavsiye etmekteyiz.Silahdoktoru.com bu işlemlerin sadece anlatımını yapmıştır uygulama esnasında doğan yada doğacak olan problemleri, sorunları kabul etmemekte ve üstlenmemektedir. Uygulamaları yapmak yada yapmamak siz değerli takipçilerimizin iradesine kalmıştır. Bu konuda hiçbir sorumluluk kabul etmemekteyiz. - Silah kaplama- Silah sert krom kaplama- Meneviş boyama- Akımsız nikel kaplama- Cerakote kaplama- Lak Boya- Mangan Fosfat Kaplama- Altın kaplama- Titanyum kaplama 

Silah doktoru

Silah Uzmanı

2022-04-29 22:16:54

Meneviş tozu

Genel 

Meneviş tozu  4262

Meneviş tozu

Değerli takipçilerimiz takip ettiğiniz ve merak ettiğiniz gibi gerek evde silah kaplama için gerekse bir çok alanda kullanılan meneviş tozu artık tüm iş yerlerine ve evlere ulaşmaya başlamıştır. Türkiye'de bir çok alanda meneviş tozu ile aktif olarak kaplama yapılmaktadır. Kullanımı kolay ve basit bir şekilde uygulanan meneviş tozunu satın almak için https://menevistozu.com web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Sıkça sorulan sorular : Meneviş boyama için neler gereklidir ?Kullanımı basit olan bu kaplama için 1 adet çelik tabanlı tencere ve çeşme suyu yeterlidir. Meneviş boya kaç derecede yapılır ?Meneviş boyama 138 ile 145 derece arasında yapılmaktadır. Meneviş boyama süresi ne kadardır ?Minimum 10 dk ile başlayıp maximum 30 dk ya kadar süreyi belirleyebilirsiniz. Ara ara 5'er dk da bir kontrol edebilirsiniz. İstediğiniz kaplamayı aldığınız zaman işleminiz bitmiş kaplama yaptığınız malzemeyi kazandan çıkarabilirsiniz. Meneviş boyama sonrası hani yağ kullanılır ?Meneviş boyama işlemi bittikten sonra (Bor yağı), (Makine Yağı), (10 numara yağ) yada evdeki sıvı yağı bile kullanabilirsiniz. Sadece kullanılan yağın pis ve yanık olmaması gerekmektedir. Meneviş boyama işlemi öncesi polisaj şartmıdır ?Meneviş boyama öncesinde silah veya metal üzerinde kir, pas, yağ ve eski boya kalmaması gerekmektedir. Aksi takdirde tozun kimyası bozulmaktadır ve istemiş olduğunuz sonucu elde edemezsiniz. Meneviş tozu zararlımıdır ?Vücut ile temas edilmediği müddetçe zararlı değildir. Aksi takdirde ciltte yaraya sebebiyet vermektedir. Meneviş boya ömrü ne kadardır ?Bunun için birşey söylemek yanlış olur kullanıma bağlı olarak minimum 5 yıl meneviş boyası dayanmaktadır ağır darbe almadığı ve çok fazla ter ve neme uğramadığı zaman. Meneviş boya ile neler kaplanabilir ?Meneviş boya uygulaması Tüm Demir ve Çelik Ürünlerine Uygulanmaktadır. Şayet alüminyum veya başka malzemelerin kaplanması mümkün değildir. Elinizdeki malzemelerin demir veya çelik olduğunu mıknatıs ile anlayabilirsiniz. Menevişte kaplama sırasını nasıl yapmalıyım ?Tüm malzemelerinizi kancalama yönetimi ile kaplama kazanına bırakırsanız hepsinde aynı renk tonunu almaktasınız fakat ayrı ayrı bıraktığınız zaman süre ve dereceyi eşit ayarlayamazsanız renkte hafif bir şekilde ton farkı görülebilir. Meneviş boyama yaparken sarı renkte çıkması nedendir ?Meneviş boyama esnasında kaplama yapmak istediğiniz malzeme siyah yerine sarı tonajlarda çıkıyor ise meneviş tozunun azaldığı anlamına gelir ek ilave meneviş tozu tekrardan bırakarak kaplamanızı yapabilirsiniz. Her kaplama öncesi işinize yaramayan bir demir parçası üzerine meneviş boyama yaparak kazandaki meneviş tozu oranını anlayabilirsiniz. Meneviş tozu tek kullanımlıkmı ?(Hayır) Meneviş tozunda eksilme oldukça yerine toz ekleyebilir suda eksilme oldukça üzerine su ilave ederek kullanabilirsiniz. Kaliteli bir meneviş yapmak için kaç kg meneviş tozu kullanmalıyım ? İyi bir sonuç almanız için minimum 3 kg meneviş tozu kullanınız. Meneviş tozu ile su ne kadar olmalıdır ?3 kg meneviş tozu ile 3 lt su eşit olacak şekilde ayarlanmalıdır. Kaplama sonucu daha iyi olacaktır. Peki neden minimum 3 kg !  Meneviş tozumuz 8 farklı kimyasaldan oluşmaktadır karışımdan iyi sonuç alınması için minimum 3 kg ile meneviş kurulumu yapılmalıdır. Kazandaki meneviş tozunun azaldığı zaman üzerine ilave yapıp tekrar kullanılması gerekmektedir. Saygı ve Sevgilerle©SilahDoktoru   

Silah doktoru

Silah Uzmanı

2023-01-16 19:49:50

  Silah boyası   Meneviş tozu  Silah doktoru  Silah Parçası