Kategori : Silah kaplama

Okunma    2843

Silah kaplama malzemeleri

Silah doktoru

Silah Uzmanı

2022-07-27 23:38:22

Silah kaplama malzemeleri

silah kaplama

silah krom kaplama

silah kaplama malzemeleri

krom kaplama malzemeleri

silah kaplama nasıl yapılır

silah boyama

silah boyası

silah boyama mazlemeleri

silaha krom kaplatmak

sarsılmaz krom kaplama

canik krom kaplama

beretta krom kaplama

cz 75 krom kaplama

silah krom kaplama örnekleri

silah kaplama ekipmanları

Siz değerli takipçilerimizden gelen bilgi istek listesine göre bu yazımızda silah kaplama ekipmanlarının isimlerini ve (kısmi) olarak ne işe yaradıklarını paylaşmak istiyoruz.!

 

Silah krom kaplamada kullanılan malzemeler nelerdir !

 

1 Polisaj motoru Minimum 2 Bg.

Parlatma Fırçası

Parlatma Keçesi 

Zımpara

 

2 Kaplama Redresörü

Kurşun Anot

Nikel Anot

Bakır Bara

 

3 Kimyasallar

Cromik Asit

Kostik

Sülfirik Asit

 

4 Kumlama Makinası

Kumlama Kumu

 

Silah kaplama öncesi polisaj işlemi yapılır. Yüzey ne kadar temiz ve pürüzsüz ise kaplama o kadar iyi olur.

 

Kumlama işlemi :

 

Silah krom kaplama işleminde kumlama olmazsa olmazıdır. Patlatılacak alanlar ilk kumlama yapıldıktan sonra kağıt bant ile kapatılıp geri kalan alanlar mat silah krom kaplama olacağı için tekrardan kumlanır.

 

Silaha kancala'ma işlemi yapılıp ilk olarak yağ alma işlemi yapılır. Yağ alma işlemi silah kaplama redresörü ile yapılmaktadır.

 

Nikel kaplama : 

Alüminyum gövdeler ve parçalar nikel kaplanmadan krom kaplanamaz. Bir silahta namlu hariç tüm alanlar önce nikel kaplanır ardından krom kaplamaya geçilir. 

 

Krom kaplama :

 

Nikel kapmadan çıkarılan silaha önce durulama işlemi yapılır. ardından kurulumu tamamlanmış krom kaplama kazanına daldırılır bu işlem kaplama redresörünün volt ve amper ayarına göre süresi değişmektedir.

 

kaplama bittikten sonra silah yağlanma işlemine başlanır. mümkünse bor yağına daldırılıp 15 dk bekletildikten sonra yağdan çıkarılan silahın krom kaplama işlemi bitmiş olup silah toplanmaya başlanır.

 

Kumlama Kabini :

Silahınıza kumalama yaparken kullanacağınız kabindir. Kompresör ile bağlantısı yapılıp kumlama tabancası ile kumalama yapılmaktadır. 

 

Not : Önerimiz Cam küre Kumdur.

 

Polisaj Motoru : Silahınıza daha iyi bir şekilde zımpara ve parlatma işlemi yapmanıza hızlıca olanak sağlayacaktır.

 

Parlatma Keçesi ; parlatma işleminde kullanmanız gerekmektedir.

 

Parlatma fırçası ;

Parlatma işleminde kullanmanız gerekmektedir.

 

Parlatma Macunu ; parlatma işleminde kullanmanız gerekmektedir.

 

Nikel kaplama :

Alüminyum gövdeli silahların kaplanmasında kesinlikle kullanmanız şarttır. Lakin artık namlu hariç silahın tüm parçalarında kullanılmaktadır. Silaha kaplama yapılmadan önce nikel kaplama yapılıp krom kaplamanın silahın tüm alanlarına işlenmesine yardımcı olur.

 

Not : silahta alüminyum parça yada gövde yok ise nikel kaplama isteğe bağlıdır.

 

Krom kaplama :

Silahınızın ömrünü uzatır, korozyonu önler paslanmaya engel olur.

 

Yağ alma banyosu : 

Kostik ve su ile kurulumu yapılmaktadır.

 

Ters akım banyosu :

Kostik ve şu ile kurulumu yapılmaktadır.

 

Not : kaplaması tutmamış kromun sökme işlemini yapmaktadır.

 

Cromic asit  :

 

Krom kaplama banyosunu kurmanız için Gereken kimyasaldır.

 

ek olarak bir miktar sülfirik asit kullanılır.

 

Kaplama redresörü :

Silaha krom kaplama yaparken kullanılan ana cihazdır. Kaplama redresörü sayesinde volt ve amper akımı vererek Silahınıza kaplama yapabilirsiniz.

 

Ek malzemeler: 

 

Sert krom kaplama için anot, Bakır bara.

 

Nikel Kaplama için nikel anot.

 

kaplama redresörüden çıkan kablolar ile nikel anot ve kurşun anotların bağlantısını yapabilirsiniz.

 

Soru, Görüş ve önerileriniz için destek@silahdoktoru.com adresine mail gönderebilirsiniz. 

 

Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere.

 


 

 

gun chrome plated

Genel 

gun chrome plated  1920

gun chrome plated

What is Weapon Chrome Plated? How To Do It. gun chrome plated Chrome plating is now applied to almost every weapon model in our country. In particular, many gun owners who chrome plate their guns also have engravings made. how to make gun chrome plated It is always recommended to have your gun chrome plated, but when you are going to have chrome plated, you must deliver your gun to safe hands. There is no rule that the workshop that covers every weapon is good, most of the time, some workshop owners can cause great and irreversible damage to the weapons and upset you. As for the advantages of the coating, it delays rusting and abrasion. Here are the things you should definitely pay attention to in the workshop where you will cover your gun:  gun chrome plated 1 Is nickel plating done before chrome plating? 2 Which sand is the sand used before coating (Glass Globe) 3 How does the sanding and polishing process. 4 Examine the weapons he has made before, make sure of his mastery If we come to the stage, first sanding is done, then nickel plating and finally hard chrome plating.  If any of these processes is missing in the workshop where you will have your gun covered, our recommendation is not to have the coating done. Nickel Plated ; The front plating made before the gun is hard chrome plated is nickel plating. In this way, hard chrome coating reaches every part of the weapon. (Some repair shops do the Nickel Plating directly) gun chrome plated  

Silah doktoru

Silah Uzmanı

2022-10-10 16:35:50

Silah Boyama Malzemeleri

Genel 

Silah Boyama Malzemeleri  2575

Silah Boyama Malzemeleri

Silah boyama malzemeleri nelerdir ? Silah Boyama Nasıl Yapılır ? Evde Silah boyama için gerekenler nelerdir ? En İyi Silah Boyası Hangisidir ? Değerli okurlarımız silah boyama işlemi nasıl yapılır ? Hangi malzemeler gereklidir.! 1 - 220 Kum Zımpara 2 - Meneviş Tozu (Orjinal Silah Boyası)3 - Çelik Tencere4 - Su (Çeşme Suyu)5 - Yağ Banyosu6 - Asidik Yağ Alma7 - Civalı Termometre Silahınızı tamamen sökünüz ! (Her Detayına Kadar.) Zımparalama işlemini yapınız ( Kaliteli Bir sonuç için el ile yapınız. varsa bir mengene yardımı ile yapmanız tavsiye edilir) Pürüssüz olmasına dikkat ediniz. Zımpara işlemini yapamadığınız yerlerde ince eğe kullanabilirsiniz. Silahın Zımpara işlemi bittikten sonra daldırma olarak Asidik Yağ alma işlemini yapınız. Minimum 2 Lt Asidik Yağ Alma Banyosu Kurunuz. Şu ana kadar yaptıklarınız sadece silah temizliği içindi sıra geldi silah boyama işlemine. Silah Boyama ; Çelik tabanlı bir tencere içine Minimum 3 kg meneviş tozu koyup üzerine 3.10 ml çeşme suyu ekleyiniz. tüpün altını yakıp 135° ila 145° derece arasında bir sıcaklık elde ediniz. temizleyip yağını aldığınız silahın görünmeyen yerlerinden bir bağlama teli ile bağlayınız. ardında tencereye değmeyecek şekilde kaynayan kazanın içine yerleştiriniz. elinizlede tutabilirsiniz lakin bekleme süresi minimum 20 dk olacağı içine üstten tutmalı bir kancalama yapabilirsiniz. 20 dakika ve 35 Dk arasında kaplama yapabilirsiniz. Kaplama süresi bittikten sonra silahınızı kazandan çıkarıp ılık su ile ile bir bulaşık süngeri ve bulaşık deterjanı ile hafifçe yıkayıp yağ dolu bir kab içerisine bırakıp 15 dakika bekledikten sonra çıkarıp tekrardan yıkayıp montaj işlemini yapabilirsiniz. adın adım bu işlemleri yaptıktan sonra silahınızın menevişleme işlemini yapmış bulunmaktasınız  Hayırlı Olsun…  Önemi Notlar :Alüminyum tencere meneviş boyamada kullanılamaz. Alüminyum ve plastik parçalara meneviş boyama işlemi yapılamaz. Meneviş boyama minimum 20 dakika maximum 35 dk arasında yapılır. Sınırlar Bu zaman aralığındadır. Meneviş Boyama işleminde derece işlemi 135° ve 145° arasında olmalıdır. Silah yüzeyi ne kadar pürüssüz ve kaliteli ise başarı oranı o kadar yüksektir. Bu işlemleri yaparken muhakkak eldiven ve maske kullanınız. Silah Boyama işlemi sırasında eldiven kullanınız parmak izlerinizin silahın üzerinde çıkmaması için. Bir sonraki yazımında görüşmek dileğiyle… 1. Sınıf İthal Meneviş Tozu Almak İçin Tıklayınız.  

Silah doktoru

Silah Uzmanı

2022-08-08 13:59:13

  Silah boyası   Meneviş tozu  Silah doktoru  Silah Parçası